Midwinter

22093802_1330295747082546_1247569047_n21-12

Midwinter valt op de kortste dag, wanneer de nacht op zijn langst is. De Germanen en de Romeinen vierden rond deze dag een twaalf daags Midwinterfeest. Van Midwinter wordt gezegd dat het laten stralen van lichtjes rond het kerstfeest een oud gebruik is om de zon aan te moedigen om zich weer te laten zien.

In de yoga kennen we de Zonnegroet, Surya Namaskar. Een fijne dynamische serie van asana´s die op de ademhaling uitgevoerd worden. Een goede manier om je dag te starten, of om goed op te warmen voor of tijdens je yogales. De Zonnegroet brengt je energie en dat kunnen we meestal goed gebruiken tijdens de donkere dagen van het jaar!

De Zonnegroet is oorspronkelijk een ochtendritueel, als groet aan de opkomende zon die zijn energie aan de aarde komt brengen, hoewel de serie in de praktijk op alle momenten van de dag wordt uitgevoerd. Wanneer hij vijftien tot twintig minuten achter elkaar wordt beoefend, zou de Zonnegroet al een volledig yogaprogramma vormen. Begin rustig met de Zonnegroet, start voor het eerst met 3 keer, daarna kan je dit verder uitbouwen naar 6-12 keer of meer.

Laat het zonnetje in je krachtig schijnen en deel je warmte met de mensen en dieren om je heen!

Fijne feestdagen!