Spannend!! Eigen yoga matten…

Vanwege de hygiëne in de huidige situatie heb ik de deelnemers van mijn yogalessen gevraagd hun eigen yoga mat mee te nemen. Daarbij heb ik aangegeven dat ik best wil helpen in het uitzoeken en aanschaffen van een goede mat. Aangezien een aantal deelnemers nog geen eigen mat in het bezit heeft, of wel toe was aan een nieuwe mat, hadden zij er wel oren naar.
Met een handjevol deelnemers voor de yoga matten zoektocht ben ik van start gegaan. Eerst wat criteria opstellen en dan zoeken. Waar kan ik de mat vinden die aan alle, of dan toch minstens de meeste, criteria voldoet?

Criteria voor de yoga matten

 • 6 mm dik. Te dik levert problemen bij de balans, te dun geeft te weinig warmte tijdens Shavasana.
 • Goede grip.
 • Wat langer, ook voor de grotere mensen onder ons.
 • Liefst ecologisch materiaal.
 • Makkelijk schoon te houden.
 • Goed draagbaar. Ze moeten immers steeds mee naar de les!
 • Liefst in meerdere kleuren. Zo veel mensen zo veel wensen.
 • Betaalbaar.
 • Duurzaam, moet lang mee gaan.
TPE double colour yoga mat

Zoektocht naar yoga matten

Het was een hele zoektocht, maar ik denk dat ik ze gevonden heb! Matten van TPE, een ecologisch materiaal wat recyclebaar is. Eenvoudig schoon te houden, 6 mm dik en 183 cm lang en volgens de verwachting goede grip. Nog geen kilo zwaar en voor extra draaggemak heb ik er een draagband bij laten leveren. Het geheel komt in 4 (dubbele) kleuren, dus voor ieder wat wils.
Over de prijs moet ik nog even nadenken… Ze zijn er nog niet, dus nog niet alle bijkomende kosten zijn in beeld, maar de verwachting is dat ik binnen het budget gebleven ben.
Voor de mensen die al aangegeven hebben dat ze er één willen heb ik er natuurlijk sowieso één beschikbaar, maar ik heb er wat meer besteld. Ze zullen straks ook in de webshop van Teja yoga te vinden zijn.

Psstt….

En tadaahhhhh… Het nieuwtje… Ik heb de leverancier zelfs zover gekregen dat het logo van Teja yoga op de mat komt te staan! Dus jullie hebben straks jullie eigen Teja yoga mat en ik heb een eigen lijn yoga matten in de webshop!

Spannend!! Wordt vervolgd…

Eén opmerking over 'Spannend!! Eigen yoga matten…'

 1. Mooi Teja, maar ik houd het nog even bij mijn plaid met de beer. Die ligt lekker zacht.
  Erg goed van je dat je je logo er op krijgt!
  Piet

Reacties zijn gesloten.