Life isn’t about waiting for the storm to pass. It is about learning to dance in the rain.

De danser

Alles is altijd aan verandering onderhevig! Na regen komt zonneschijn. Alles sal reg kom. Achter de wolken schijnt de zon.  Na 2020 komt 2021.

In januari 2020 kreeg deze yogadocent te maken met nogal een verrassende huurverhoging.

In maart hadden we te maken met een lockdown ten gevolge van de rondwarende pandemie. De kosten voor het huren van de (zeker prachtige) yogazaal konden niet meer opgebracht worden, de huur moest ik opzeggen. Oei, wat was dat eng.

In mei mochten we weer, hetzij buiten. Wat een fijne ontdekking, buiten yoga doen gaf ons zoveel!

In juli begon de schoolvakantie. Niemand mocht op vakantie, dus ging deze dame door met de volwassenen lessen buiten. Ons werd een warme zomer gegund waarin dit mogelijk was. Ook moesten we buiten spontaan een keer “verhuizen”, wat een prachtige alternatieve plek opleverde.

In september gingen we weer naar binnen! Met wat aanpassingen konden we als groep weer binnen bij elkaar komen. Wat was ik blij dat we in de ruimtes van Studio Free terecht konden!

In de maand oktober rondde ik de training voor stoelyoga/ouderenyoga af, klaar om er de volgende maand voor het eerst les in te gaan geven. We hadden te maken met een dag en nacht enorme regenval, waardoor de vloer van de zaal eruit moest en we er even niet terecht konden.

In november moesten we weer dicht, voor 2 weken. De studio kon na de wateroverlast goed drogen en er was tijd voor de eigenaren om het weer op te knappen. Wij kregen er een lichte en frisse vloer voor terug. Eind november weer aan de slag, dit keer met een extra les op maandag. De deelnemers van de stoelyoga bleken super enthousiast.

En december verraste me, net toen ik de laatste les, die een feestelijke les zou worden, had voorbereid, werden we weer stilgelegd. Wat 1 week vakantie zou worden, werden meerdere weken pauze. Persoonlijk heeft mij dat toch goed gedaan, hoewel mijn portemonnee het helemaal niet zo grappig vond. Maar ik merkte dat ik vooral erg moe was geworden en er nu een periode aanbrak waarop ik mijn werk, dat wat ik zo graag doe, even niet op de voorgrond zette. Achterstallige zaken, zoals (iets meer dan geplande) tandartsbezoeken, het opknappen van het huis werden aangepakt. De feestdagen werden gevierd, dit jaar in kleine kring.

Welkom 2021! We zijn er klaar voor! Want wat is gebleken?

We zijn buigzaam als in parighasana. We staan stevig als in tadasana. We blijven staan, ook in vrksasana. Ondersteboven in adho mukha svanasana zien we alles vanuit een andere hoek.  We zijn krachtig als in virabhadrasana. Onze harten zijn geopend als in ustrasana. We keren naar binnen als in balasana. En we nemen rust als in shavasana.

We gaan niet alleen maar wachten tot de storm voorbij is. We dansen ook in de regen.