CITYZEN

Na twee maanden is het zover! De deuren kunnen open van de nieuwe yogaruimte. Vanaf morgen 30 augustus 2021 vinden alle lessen van Teayoga plaats in Cityzen aan de voorstad 65 in Goes.
Ik ben zelf reuze blij en tevreden met de ruimte en verwacht dat ik jullie met nog meer plezier de yoga lessen kan aanbieden. Zie ik jullie snel in Cityzen?

Alle lessen worden op de zelfde tijd aangeboden als voorheen, behalve de zachte yoga (met de stoel) op maandag, die begint een kwartier later.

Life isn’t about waiting for the storm to pass. It is about learning to dance in the rain.

Alles is altijd aan verandering onderhevig! Na regen komt zonneschijn. Alles sal reg kom. Achter de wolken schijnt de zon.  Na 2020 komt 2021.

In januari 2020 kreeg deze yogadocent te maken met nogal een verrassende huurverhoging.

In maart hadden we te maken met een lockdown ten gevolge van de rondwarende pandemie. De kosten voor het huren van de (zeker prachtige) yogazaal konden niet meer opgebracht worden, de huur moest ik opzeggen. Oei, wat was dat eng.

In mei mochten we weer, hetzij buiten. Wat een fijne ontdekking, buiten yoga doen gaf ons zoveel!

In juli begon de schoolvakantie. Niemand mocht op vakantie, dus ging deze dame door met de volwassenen lessen buiten. Ons werd een warme zomer gegund waarin dit mogelijk was. Ook moesten we buiten spontaan een keer “verhuizen”, wat een prachtige alternatieve plek opleverde.

In september gingen we weer naar binnen! Met wat aanpassingen konden we als groep weer binnen bij elkaar komen. Wat was ik blij dat we in de ruimtes van Studio Free terecht konden!

In de maand oktober rondde ik de training voor stoelyoga/ouderenyoga af, klaar om er de volgende maand voor het eerst les in te gaan geven. We hadden te maken met een dag en nacht enorme regenval, waardoor de vloer van de zaal eruit moest en we er even niet terecht konden.

In november moesten we weer dicht, voor 2 weken. De studio kon na de wateroverlast goed drogen en er was tijd voor de eigenaren om het weer op te knappen. Wij kregen er een lichte en frisse vloer voor terug. Eind november weer aan de slag, dit keer met een extra les op maandag. De deelnemers van de stoelyoga bleken super enthousiast.

En december verraste me, net toen ik de laatste les, die een feestelijke les zou worden, had voorbereid, werden we weer stilgelegd. Wat 1 week vakantie zou worden, werden meerdere weken pauze. Persoonlijk heeft mij dat toch goed gedaan, hoewel mijn portemonnee het helemaal niet zo grappig vond. Maar ik merkte dat ik vooral erg moe was geworden en er nu een periode aanbrak waarop ik mijn werk, dat wat ik zo graag doe, even niet op de voorgrond zette. Achterstallige zaken, zoals (iets meer dan geplande) tandartsbezoeken, het opknappen van het huis werden aangepakt. De feestdagen werden gevierd, dit jaar in kleine kring.

Welkom 2021! We zijn er klaar voor! Want wat is gebleken?

We zijn buigzaam als in parighasana. We staan stevig als in tadasana. We blijven staan, ook in vrksasana. Ondersteboven in adho mukha svanasana zien we alles vanuit een andere hoek.  We zijn krachtig als in virabhadrasana. Onze harten zijn geopend als in ustrasana. We keren naar binnen als in balasana. En we nemen rust als in shavasana.

We gaan niet alleen maar wachten tot de storm voorbij is. We dansen ook in de regen.

Wat gele handdoekjes met de herfst te maken hebben

Gele handdoekjes

Zeep

Het was halverwege maart toen ik handdoekjes aanschafte voor de yogastudio, en zeep en desinfecterende handgel. Daarnaast een okergele rieten mand om de gebruikte gele handdoekjes in te doen. Want dat was wat we konden doen, nu er zo plots en zo snel een virus woedde. En niet zomaar op kleine schaal, maar in de hele wereld!

Naar binnen

De handdoekjes bleven ongebruikt, de wereld werd gesloten. We gingen naar binnen. Noodgedwongen gingen we onze eigen persoonlijke weg naar binnen, een weg die universeel was. Dwars door alle afgescheidenheid, geloof en ongeloof, aanvaarding of verzet heen, was er maar één pad die universeel en in verschillend tempo door iedereen bewandeld werd.

Ga je mee in de strijd of angst, dan voed je juist datgene. Ga je in compassie die zachte plek in je hart opzoeken, dan heeft de angst al gauw geen grip meer op je. Een onderzoek waar vroeg of laat een ieder bij uitkwam. Waar verbind jij je mee?

Verbinding

Yoga is een oeroude filosofische traditie, een levensvisie en een levenshouding en komt van oudsher uit India. Het woord yoga betekent verbinding; verbinding van lichaam en geest, verbinding van mens met zichzelf, verbinding van mensen met elkaar, verbinding van mens met het leven.

Herfst

Langzaam mochten we weer naar buiten en nu, een half jaar later zijn we vele stappen verder. We zijn in beweging gekomen. De wetenschap is wijzer over het virus. De individu is zichzelf tegen gekomen. We zijn weer aan de slag op een manier waarvan we vermoeden dat het juist is.

De herfst is aangebroken en dat betekent dat de bomen hun bladeren laten vallen. Ook wij mogen gaan loslaten. Het is tijd om op te ruimen wat je niet meer dient. Tijd om te reflecteren en uit te rusten. Zodat er straks weer ruimte en hernieuwde energie is voor jou. En de wereld. Het universum. In verbinding. En we de gele handdoekjes gaan gebruiken omdat ze zo’n waanzinnig warme kleur hebben en we de zachtheid en de reinheid ervan willen ervaren.

Spannend!! Eigen yoga matten…

Vanwege de hygiëne in de huidige situatie heb ik de deelnemers van mijn yogalessen gevraagd hun eigen yoga mat mee te nemen. Daarbij heb ik aangegeven dat ik best wil helpen in het uitzoeken en aanschaffen van een goede mat. Aangezien een aantal deelnemers nog geen eigen mat in het bezit heeft, of wel toe was aan een nieuwe mat, hadden zij er wel oren naar.
Met een handjevol deelnemers voor de yoga matten zoektocht ben ik van start gegaan. Eerst wat criteria opstellen en dan zoeken. Waar kan ik de mat vinden die aan alle, of dan toch minstens de meeste, criteria voldoet?

Criteria voor de yoga matten

  • 6 mm dik. Te dik levert problemen bij de balans, te dun geeft te weinig warmte tijdens Shavasana.
  • Goede grip.
  • Wat langer, ook voor de grotere mensen onder ons.
  • Liefst ecologisch materiaal.
  • Makkelijk schoon te houden.
  • Goed draagbaar. Ze moeten immers steeds mee naar de les!
  • Liefst in meerdere kleuren. Zo veel mensen zo veel wensen.
  • Betaalbaar.
  • Duurzaam, moet lang mee gaan.
TPE double colour yoga mat

Zoektocht naar yoga matten

Het was een hele zoektocht, maar ik denk dat ik ze gevonden heb! Matten van TPE, een ecologisch materiaal wat recyclebaar is. Eenvoudig schoon te houden, 6 mm dik en 183 cm lang en volgens de verwachting goede grip. Nog geen kilo zwaar en voor extra draaggemak heb ik er een draagband bij laten leveren. Het geheel komt in 4 (dubbele) kleuren, dus voor ieder wat wils.
Over de prijs moet ik nog even nadenken… Ze zijn er nog niet, dus nog niet alle bijkomende kosten zijn in beeld, maar de verwachting is dat ik binnen het budget gebleven ben.
Voor de mensen die al aangegeven hebben dat ze er één willen heb ik er natuurlijk sowieso één beschikbaar, maar ik heb er wat meer besteld. Ze zullen straks ook in de webshop van Teja yoga te vinden zijn.

Psstt….

En tadaahhhhh… Het nieuwtje… Ik heb de leverancier zelfs zover gekregen dat het logo van Teja yoga op de mat komt te staan! Dus jullie hebben straks jullie eigen Teja yoga mat en ik heb een eigen lijn yoga matten in de webshop!

Spannend!! Wordt vervolgd…

Tijdelijke yoga locatie

tijdelijke locatie teja yoga

[COVID-19]

In verband met de Corona maatregelen en in overleg met de gemeente geef ik voorlopig yoga op de buitenlocatie, als het weer het toelaat. De buitenlocatie is op ‘De Weitjes’, naast het sportveld van de korfbal vereniging Blauw-Wit in Goes. Dat is vlak bij het gebouw van ‘Het Goese Lyceum, Pontes, Oranjeweg’.

De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus en te volgen met een strippenkaart of losse les. De groepsgrootte is minimaal drie en maximaal vijftien deelnemers en uiteraard handhaven we 1.5 meter afstand en werk je op een eigen matje (zelf meenemen). Ik zorg voor een ondermat, zodat jouw matje schoon blijft.

Voor de lessen, zie het lesrooster. Vanwege de situatie vervalt de Stilte yoga voorlopig tot we weer naar binnen mogen.

Hou de app-groep voor de betreffende les in de gaten voor de laatste berichten over de weerssituatie.

Wil je meedoen? Dat kan natuurlijk altijd!
Maar als je voor het eerst bent, geef je dan even op via het aanmeldingsformulier, dan kan ik je ook op de hoogte houden van de (last minute) veranderingen.

HOE WERKT HET?

Je kunt meedoen als je jezelf bij teja yoga hebt ingeschreven. Zo kan ik het aantal deelnemers controleren, weet ik wie er komt en heb ik je contactgegevens om je op de hoogte te houden van eventuele veranderingen. In verband met de COVID-19 hygiëne maatregelen neem je een eigen matje mee (heb je geen mat, overleg dan even met mij). We verzamelen uiterlijk 5 minuten voor de les op de hierboven aangegeven plek. Mocht het weer niet geschikt zijn die dag, dan sturen we je ruim voor de les een Whatsapp of sms bericht, zorg er dus voor dat we je recente gegevens hebben.

teja yoga 2.0

Met tromgeroffel en veel gejuich – virtueel dan, want dat hoor je hier toch niet – wil ik mijn nieuwe logo bekend maken. Net zoals het vorige is deze weer ontworpen door mijn dochter Nele Rosenfelder.

Ik was best tevreden met mijn logo, maar op sommige plekken en als het wat klein verwerkt was, werd het toch wat priegelig. Daarom had ik al een tijdje de wens om het logo te vervangen.
Ik hou van het strakke karakter en de eenvoud die het nieuwe logo uitstraalt.
Jullie zullen het vanzelf langzaam overal terug zien komen. Stap voor stap vervang ik het oude logo voor het nieuwe, want ik heb werkelijk geen idee waar ik het allemaal gebruikt heb en waar het dus vervangen moet worden. De website, de leskaarten, overal staat het op!

Tijdelijke locatie yoga voor jongeren

tijdelijke locatie teja yoga

In verband met de Corona maatregelen en in overleg met de gemeente geef ik de lessen voor jongeren vanaf 12 mei 2020 voorlopig op de buitenlocatie, als het weer het toelaat. De buitenlocatie is op ‘De Weitjes’, naast het sportveld van de korfbal vereniging Blauw-Wit in Goes. Dat is vlak bij het gebouw van ‘Het Goese Lyceum, Pontes, Oranjeweg’.

Hou de app-groep in de gaten voor de laatste berichten over het weersituatie.

Chapati in de webwinkel

Ik heb deze week de yoga kleding van Chapati binnen gekregen. Althans een deel daarvan, omdat door de huidige omstandigheden de leveringen niet helemaal meer volgens planning lopen.
Ik wil jullie dit ook zo snel mogelijk laten zien, want zelf ben ik erg tevreden en heel erg blij met dit nieuwe merk. Het zit niet alleen lekker, het zijn heerlijke stoffen en ook nog eens op een zo duurzaam mogelijke manier gemaakt. Wat wil je nu nog meer!!
Lees ook eens het bijzondere stukje over Chapati op de pagina over onze Yogakleding merken.

Voorlopig hebben we één broek en twee shirts van Chapati, maar we hopen snel ook de rest van de levering binnen te krijgen. Dan zal ik jullie weer zo snel mogelijk berichten. Hieronder alvast een kijkje naar de eerste nieuwe dingen.

Meer kleding in de webwinkel

YOGA KLEDING

In samenwerking met Pinka heeft teja yoga een webwinkel voor yoga kleding. We hebben verschillende merken, zoals Chapati, Tranquillo, en anderen.
Tranquillo, LaLamour, Froy&Dind en Tante Betsy zijn al toegevoegd. Chapati volgt later.

Yoga draait natuurlijk in eerste instantie helemaal niet om fashion. Maar als je dan toch op zoek bent naar mooie yogakleding dan is het de moeite waard de yogacollectie in onze webwinkel te bekijken. De heerlijke leggings, broeken en tops zijn ook heel draagbaar naast de yogamat.
We streven naar zo duurzaam mogelijke producten, maar soms knijpen we een oogje toe als een minder duurzaam product ons aanspreekt.

Nieuwsgierig?

Ik hoop u terug te zien in de webwinkel.

Teacher training Tieneryoga

Afgelopen zaterdag volgde ik de training Yoga voor Tieners bij KidsYoga en Yogafocus. Na een hele leerzame dag bij Femmy, een teachertraining en een mooie uitbreiding op mijn tienerlessen rijker. Wat een mooie aanvulling weer!

Ik geef nu zo’n 2 jaar yoga aan deze enthousiaste doelgroep en ben daar elke keer weer dankbaar voor. 🙏 

Er is nog plek, iedere dinsdag om 17u in Goes bij de Tieneryoga.