Over Thea

Welkom op de pagina van teja yoga, opgericht door mij, Thea.

Ik ben yogadocente sinds eind 2017. Die tijd heb ik mijn 500u opleiding succesvol afgerond en ben ik les gaan geven. Eerder had ik in 2009 al een basisjaar gevolgd aan de oudste yogaschool van Nederland. Sindsdien heb ik bijscholingen gevolgd rondom Yoga en hormonen en Tiener yoga.

Yoga heeft voor mij altijd veel betekend en is inmiddels onmisbaar in mijn leven. Hoe fijn is het dan als je yoga aan anderen mag geven!

Wat kun je verwachten?

Mijn yogales bestaat uit zittende, staande en liggende yoga-oefeningen (asana’s) en wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. De yoga asana’s werken afwisselend inspannend en ontspannend (yin/yang). Ze maken je in alle opzichten soepeler en sterker. De ademhaling is nauw verbonden met de geest en speelt een belangrijke rol in yoga.

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk, niet te simpel en ook niet te moeilijk. Regelmatig hoor ik dat ik een rustige verschijning ben en mijn stem wordt als prettig ervaren. Door mijn hooggevoeligheid kan ik me afstemmen op de groep of de situatie en weet er op in te spelen.

In verlengstuk van het onderwerp van mijn eindexamenscriptie bied ik ook een speciale les aan voor Hoog Sensitieve Personen. Deze les werkt meditatief en heeft een positieve uitwerking op een overprikkeld zenuwstelsel.

Ik zie je graag yoga doen!
Mijn opleidingen

yapo-yoga-trainerIk heb in 2009 het basisjaar aan de beroepsopleiding Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte voltooid  (100 contacturen). Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

Eind 2017 heb ik de yogadocentenopleiding aan het Yoga College Tilburg afgerond (500 contacturen). Deze opleiding is erkend door de Yoga Alliance Professionals.

In februari 2018 volgde ik de dagworkshop “Dynamische Fusion Hormoon Yoga serie van Sylvia Mullaart”, gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodriques. Deze volgde ik bij Yoga, Herbs and Flow.

Najaar 2018 volgde ik de opleiding “Yoga en hormonen in de wisseljaren van de vrouw” bij Rineke Vierhoven, Pureyoga. Pureyoga is een ‘Certified Training Provider’ bij de Yoga Alliance Professionals en de opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Op 25 januari 2020 voltooide ik de bijscholing “Yoga voor tieners” bij Femmy Brug van Kidsyoga.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close