Over Thea

Welkom op de website van Teja yoga!

Eind 2017 ben ik begonnen met yoga geven. Ik zat in het afsluitende jaar van mijn 500u opleiding die ik succesvol afgerond heb. Eerder had ik in 2009 al een basisjaar gevolgd aan de oudste yogaschool van Nederland. Sindsdien heb ik bijscholingen gevolgd rondom Yoga en hormonen, Shavasana, Tiener yoga en Ouderen yoga.

Yoga heeft voor mij altijd veel betekend en is inmiddels onmisbaar in mijn leven. Hoe fijn is het dan als je yoga aan anderen mag geven! Ik spreek dan ook het liefst simpelweg over “yoga geven”. Yoga doorgeven is wat ik doe, en dat is voor mij anders dan “les geven”. Ook als docent leer je elke dag bij en zo is de student tegelijkertijd mijn leraar.

Wat kun je verwachten?

Mijn yogales bestaat uit zittende, staande en liggende yoga-oefeningen (asana’s) en wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. De yoga asana’s werken afwisselend inspannend en ontspannend (yin/yang). Ze maken je in alle opzichten soepeler en sterker. De ademhaling is nauw verbonden met de geest en speelt een belangrijke rol in yoga. Je zult merken dat je meer in contact komt met je Zelf.

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk, niet te simpel en ook niet te moeilijk. Regelmatig hoor ik dat ik een rustige verschijning ben en mijn stem wordt als prettig ervaren. Door mijn hooggevoeligheid kan ik me afstemmen op de groep of de situatie en weet er op in te spelen.

In verlengstuk van het onderwerp van mijn eindexamenscriptie bied ik ook een speciale les aan voor Hoog Sensitieve Personen. Deze les werkt meditatief en heeft een positieve uitwerking op een overprikkeld zenuwstelsel.

Ik zie je graag yoga doen!
Mijn opleidingen

yapo-yoga-trainerIk heb in 2009 het basisjaar aan de beroepsopleiding Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte voltooid  (100 contacturen). Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

Eind 2017 heb ik de yogadocentenopleiding aan het Yoga College Tilburg afgerond (500 contacturen). Deze opleiding is erkend door de Yoga Alliance Professionals.

In februari 2018 volgde ik de dagworkshop “Dynamische Fusion Hormoon Yoga serie van Sylvia Mullaart”, gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodriques. Deze volgde ik bij Yoga, Herbs and Flow.
Najaar 2018 volgde ik de opleiding “Yoga en hormonen in de wisseljaren van de vrouw” bij Rineke Vierhoven, Pureyoga. Pureyoga is een ‘Certified Training Provider’ bij de Yoga Alliance Professionals en de opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. Daarnaast volgde ik een dagworkshop “Shavasana – de kunst van ontspanning” bij Yoga Sadhana, ook erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Op 25 januari 2020 voltooide ik de bijscholing “Yoga voor tieners” bij Femmy Brug van Kidsyoga.
Eind 2020 rondde ik de combitraining “Yoga op leeftijd/ Stoelyoga” bij Pureyoga af.
Vanaf eind 2020 heb ik me voor 10 maanden ondergedompeld in “Yamas en Niyamas: het fundament van het Yogapad” door Pureyoga.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close