Over yoga

Hatha yoga

In het woord hatha komen de Sanskriet woorden ha en tha samen. Ha betekent zon en tha betekent maan. Ofwel de mannelijke zonenergie en de vrouwelijke maanenergie. Het betekent ook inspanning en ontspanning. Hatha yoga is gericht op het in balans brengen van deze tegengestelden.

Een hatha yogales bestaat uit zittende, staande en liggende yoga-oefeningen (asana’s) en wordt begonnen en afgesloten met een ontspanningsoefening. De verschillende yogahoudingen vormen een samenhangend geheel, waarin verschillende weefsels, stelsels en organen in het lichaam aan bod komen. De yoga asana’s brengen balans in lichaam, geest en emoties. Niet alleen lichamelijk, maar ook in het denken en doen word je veerkrachtiger. Verder helpt diep en gecontroleerd ademen om een staat van emotionele stabiliteit te bereiken want de ademhaling is nauw verbonden met de geest.

Yoga brengt je dichter bij jezelf en het zal je helpen steeds beter te luisteren naar wat jij nodig hebt en wat goed is voor jou. Een uur yoga is een uur met volledige aandacht bij je Zelf Zijn.

Geïnteresseerd geraakt in hatha yoga? Meer informatie is te vinden op mijn pagina lessen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close