Hatha yoga

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest

Patanjali

Hatha yoga is de basis waar andere yogastijlen uit voortgekomen zijn. Oorspronkelijk werd het beoefend door monniken die dagelijks mediteerden en door milde lichamelijke oefening zichzelf gezond en sterk hielden. Hatha yoga bestaat al ca. 5000 jaar. We hebben te maken met een traditie die levendig mee ontwikkelt met veranderende tijden en nieuwe inzichten.

Wat kan je verwachten? Het richten van de aandacht op de ademhaling en het bewust voelen van het lichaam zorgt ervoor dat je innerlijk tot rust komt. Je zult door de uitgebalanceerde houdingen soepeler en sterker worden. Maar bovenal brengt yoga  je dichter bij jezelf en het zal je helpen steeds beter te luisteren naar wat jij nodig hebt om gezond en gelukkig te leven.

Een hatha yogales bestaat uit zittende, staande en liggende yoga-houdingen en wordt gestart met een aandachtsoefening en afgesloten met een liggende ontspanningshouding.

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen met Hatha yoga, de lessen worden gegeven op maandagochtend van 10:00 tot 11:00, woensdagavond van 18:30 tot 19:30 en donderdagochtend van 11:00 tot 12:00 bij Cityzen, Voorstad 65 te Goes. Stel gerust je vragen en voel je welkom!