Yoga in Stilte of Yoga voor HSP

In 2016 besloot ik opnieuw een opleiding tot yogadocent te volgen. Mijn opleiding aan het Yoga College Tilburg  heb ik afgerond door een complete les te demonstreren en door een scriptie te schrijven. Voor de scriptie wist ik meteen dat ik over het onderwerp “Hoog gevoelige personen en yoga” onderzoek wou doen en schrijven.
Want yoga en hoog gevoeligheid passen goed bij elkaar. Veel HSP-ers hebben baat bij het beoefenen van yoga. Uit ervaring is gebleken dat onder de beoefenaars van yoga zich veel hoog gevoelige mensen bevinden.

Wat is hoog gevoeligheid?

Iemand die hooggevoelig is heeft speciale antennes om subtiele signalen en prikkels uit de omgeving te registeren. De schaduwzijde van deze gave is dat je als hooggevoelige sneller van slag raakt van alle prikkels om je heen. Door veel prikkels kan het zenuwstelsel overvoerd raken. Er is rust en tijd nodig om te herstellen. Dit gebeurt echter niet altijd in de praktijk. Veel hoog gevoelige personen proberen de wereld bij te houden en zorgen onvoldoende voor zichzelf. Dat betekent dat hooggevoeligen zich snel voorbij kunnen lopen en vatbaarder zijn voor stress met alle negatieve gevolgen van dien.
Yoga haalt de aandacht naar het lichaam en leidt af van al de andere drukte: het brengt je weer tot jezelf. Je voelt je lichaam en je eigen grenzen weer.

Yoga in Stilte

Yoga in stilte is voor iedereen die zich even wil afschermen van de drukte van alledag, om even naar binnen te keren.

Tijdens deze stilte yoga doen we rustige hatha yoga houdingen, geschikt voor beginners en gevorderden. In de yogaruimte wordt niet gepraat. We komen in stilte binnen, en ook aan het einde van het uur blijven we stil. Er is geen muziek, er zijn geen prikkels, geen afleiding. Alleen de stem van de docent. Je hebt aandacht voor de stilte, je lichaam, je adem. We eindigen met een lange Shavasana (eindontspanning).

Doe gerust mee om dit eens te ervaren!

De stilte yoga lessen worden gegeven op woensdagavond van 20:00 tot 21:00 in de Cityzen, Voorstad 65 te Goes.

Betaling voor vaste deelnemers met een lidmaatschap geschiedt per bankoverschrijving. Je kunt ook gebruik maken van de losse lessen. Deze worden contant of per tikkie afgerekend.
Tarieven:

Lidmaatschapper maand € 33,75
Losse les1X€ 12,-
Proefles1X € 10,-Alleen contant of per tikkie
Kan één maal per persoon

Graag ontvang ik van de vaste deelnemers telkens uiterlijk op de 1e van de maand het maandbedrag op de rekening van D.M. Böckling, rekeningnummer NL66 TRIO 0338811605 bij de Triodos bank onder vermelding van je VOORNAAM en LESDAG.
Opzegtermijn voor de vaste deelnemers is minimaal één maand.

Losse lessen en proeflessen kunnen contant of per tikkie betaald worden.

Aanmelding graag via het aanmeldingsformulier, per e-mail of telefonisch.
E-mail: info@tejayoga.nl
Mobiel: 06-15332727

Zie voor betaling en de lessen ook de Huisregels en Algemene voorwaarden.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close