Yoga in Stilte of Yoga voor HSP

In 2016 besloot ik opnieuw een opleiding tot yogadocent te volgen. Mijn opleiding aan het Yoga College Tilburg  heb ik afgerond door een complete les te demonstreren en door een scriptie te schrijven. Voor de scriptie wist ik meteen dat ik over het onderwerp “Hoog gevoelige personen en yoga” onderzoek wou doen en schrijven.
Want yoga en hoog gevoeligheid passen goed bij elkaar. Veel HSP-ers hebben baat bij het beoefenen van yoga. Uit ervaring is gebleken dat onder de beoefenaars van yoga zich veel hoog gevoelige mensen bevinden.

Wat is hoog gevoeligheid?

Iemand die hooggevoelig is heeft speciale antennes om subtiele signalen en prikkels uit de omgeving te registeren. De schaduwzijde van deze gave is dat je als hooggevoelige sneller van slag raakt van alle prikkels om je heen. Door veel prikkels kan het zenuwstelsel overvoerd raken. Er is rust en tijd nodig om te herstellen. Dit gebeurt echter niet altijd in de praktijk. Veel hoog gevoelige personen proberen de wereld bij te houden en zorgen onvoldoende voor zichzelf. Dat betekent dat hooggevoeligen zich snel voorbij kunnen lopen en vatbaarder zijn voor stress met alle negatieve gevolgen van dien.
Yoga haalt de aandacht naar het lichaam en leidt af van al de andere drukte: het brengt je weer tot jezelf. Je voelt je lichaam en je eigen grenzen weer.

Yoga in Stilte

Yoga in stilte is voor iedereen die zich even wil afschermen van de drukte van alledag, om even naar binnen te keren.

Tijdens deze stilte yoga doen we rustige hatha yoga houdingen, geschikt voor beginners en gevorderden. In de yogaruimte wordt niet gepraat. We komen in stilte binnen, en ook aan het einde van het uur blijven we stil. Er is geen muziek, er zijn geen prikkels, geen afleiding. Alleen de stem van de docent. Je hebt aandacht voor de stilte, je lichaam, je adem. We eindigen met een lange Shavasana (eindontspanning).

Doe gerust mee om dit eens te ervaren!

Deze stilte lessen staan momenteel stil. Geef je toch op! Dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Mochten er zich genoeg deelnemers aandienen, worden deze lessen opnieuw opgestart en krijg je automatisch van mij bericht.

Betaling geschiedt contant of per bankoverschrijving. Je kunt gebruik maken van de strippenkaarten.
Tarieven:

Strippenkaart  5X€ 50,-3 maanden geldig
Strippenkaart10X€ 90,-3 maanden geldig
Losse les 1X€ 12,-
Proefles 1X € 5,-Alleen contant
Kan één maal per persoon

De strippenkaarten kunnen gekocht worden in de webwinkel of via een bankoverschrijving. Voor bankoverschrijving het bedrag overmaken naar D.M. Böckling, rekeningnummer NL66 TRIO 0338811605 bij de Triodos bank, o.v.v je naam en lesdag. Bij aanschaf van een strippenkaart wordt deze overhandigd op de eerstvolgende les na ontvangst van de betaling.

Aanmelding graag via het aanmeldingsformulier, per e-mail of telefonisch.
E-mail: info@tejayoga.nl
Mobiel: 06-15332727

Zie voor de strippenkaart en de lessen ook de Huisregels en Algemene voorwaarden.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close