Yin yoga

Yoga pose

Daar waar hatha yoga zijn oorsprong in India vindt, is de leer van yin yoga een combinatie van Hatha Yoga, Taoïstische Yoga en kennis uit de Chinese geneeskunde. Bij yin yoga wordt er niet gewerkt op de spieren maar op dieper (bindweefsel) niveau. Yin yoga werkt ook door op de meridianen (energiebanen) in het lichaam en dus de stroming van levensenergie.

Wat kan je verwachten? Bij yin yoga ligt de nadruk op vertragen, verstillen, verzachten en ontspannen. Door langdurige en zachte rek wordt het bindweefsel gestimuleerd om elastischer te worden. Dit kan helpen bij het verminderen van stijfheid en het zorgt voor betere doorstroming van energie in het lichaam. De meridianen (energiebanen) worden gestimuleerd, waardoor de energiebalans in het lichaam wordt hersteld. Daardoor ervaar je heerlijke, diepe ontspanning en meer balans in lichaam én geest. Je leert te luisteren naar de signalen van je lichaam en je leert om te gaan met weerstand. Dat helpt je in het dagelijkse leven om te gaan met stress of lastige situaties.

Een yin yoga les duurt langer dan de andere lessen. Een yin yoga les bestaat overwegend uit zittende en liggende houdingen, waarbij de houdingen langer worden aangehouden, vaak tussen de drie en vijf minuten. Er kan gebruik gemaakt worden van bolsters en kussens ter ondersteuning. De les wordt gestart met een aandachtsoefening en afgesloten met een liggende ontspanningshouding.

Iedere les bouw ik op rond een specifiek thema, meestal als serie, die elke maand wisselt. Iedere les is ook afzonderlijk te volgen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen met Yin yoga, de lessen worden gegeven op dinsdagochtend van 11:00 tot 12:15 bij Cityzen, Voorstad 65 te Goes. Stel gerust je vragen en voel je welkom!